2019 m. gruodžio 12 d. Utenos miesto vietos veiklos grupė su inovacijų ekspertu Žygimantu Zabieta kviečia į dar vieną „Verslumo iniciatyvų“ ciklo renginį „Kripto valiutos – naujovė ar kasdienybė“. Kalbėsime kiek sudėtingesne, tačiau labai intriguojančia tema apie blokų grandinės technologiją.

„Ar gali paprastas žmogus nusipirkti pilį? O ar yra būdas finansuoti Molėtų plento remontą kartu susimetus paprastiems Vilniaus ir Utenos gyventojams ir po to gauti iš to pelną? Kaip sužinoti ar tikrai parduotuvėje parduodamas ekologiškas pienas yra tikrai iš to ūkio, kuris ant etiketės, o ne iš kaimyninės šalies miltelių fabriko? Visais šiais klausimais gali padėti blockchain, arba blokų grandinės technologija.  

  Blokų grandinės technologija gali sudrebinti daugelį skirtingų verslo sektorių, todėl svarbu suprasti kaip veikia ši technologija, ką ji gali ir ko negali padaryti. Įsivaizduokite, jei už kiekvieną žingsnį gautumėte po atlygį, arba jei galėtumėte gauti skaitmeninį nesuklastojamą ir visame pasaulyje pripažįstamą diplomą, kurio nereikėtų versti į kitas kalbas ieškant darbo užsienyje, arba jei galėtumėte su kaimynų tarpusavyje keistis ant stogo pagaminta saulės energija – be tarpininkų įsikišimo. Tai jau egzistuojantys šios revoliucinės technologijos panaudojimo būdai.

Apie kripto valiutas ir jų suneštus milijardus girdėjo ne vienas žmogus, tačiau ne daugelis supranta, kas tai yra, kaip veikia blockchain technologija, ir kokią naudą ar pavojus ji žada. Praeitų metų pradžioje žinios apie Lietuvą nuvilnijo per visą pasaulį – lietuvių kilmės blockchain startuoliai sugebėjo surinkti virš 500 milijonų eurų investicijų tų dienų kripto valiutų verte. Lietuviški projektai žadėjo revoliuciją energetikoje, sveikatingumo, švietimo, transporto ir kituose sektoriuose. Tuo pačiu metu žiniasklaidos dėmesį prikaustė skandalingi ir galimai korumpuoti veikėjai, besipuikuojantys prabangiais automobiliais.

Su didele galia ateina ir didelės grėsmės. Tūkstančiai prarado pinigus dėl manipuliacijų kripto valiutų rinkoje, ar patikėję skambiomis marketingo kampanijomis ir kvietimais investuoti. Kalbėsime apie valiutų kasimą, neatsakingo investavimo rizikas bei technologijų potencialą.

Keturių valandų seminaro metu galėsite sužinoti apie pačią blokų grandinės technologiją, kalbėsime apie finansinį raštingumą bei realius neišmanymo pavojus. Šio seminaro tikslas – suteikti žinių pagrindą, papasakoti apie naujausias technologijų madas pasaulyje bei išvaikyti egzistuojančius mitus.

Milijonai, milijardai ir trilijonai – ar nepramiegosime savo šanso ir ar neliksime apgauti?

Taip šią temą pristato lektorius, inovacijų ekspertas Žygimantas Zabieta

Suintrigavome? Registruokitės:

https://docs.google.com/forms/d/19ItUneiBJ2z9Ycvo_3-wyNxpEwjeAq99EGceSB91d5I/edit

Renginys vyks Utenos verslo informacijos centre, adresu: Bažnyčios g. 1, Utena.

Renginio trukmė nuo 9:00 iki 13:00 val.