2020 m. kovo 4 dieną pratęsime projekto „Laikas verslui“ renginių ciklą „Verslumo iniciatyvos“. Šį kartą kalbėsime ir diskutuosime ar vietinis verslas gali uždirbti iš Ketvirtosios pramonės revoliucijos.

 „Vos prieš 250 metų žmogui pavyko pažaboti vėją, vandenį, ugnį ir žemę, ir garo variklio dėka pradėti pirmąją pramonės revoliuciją. Prieš 100 metų įvyko antroji pramonės revoliucija – žmonės pradėjo masiškai naudoti elektrą, o prieš 50 metų, trečiąją revoliuciją lėmė kompiuterizacija ir robotizacija. Dabar mes stovime ant ketvirtosios pramonės revoliucijos slenksčio – savarankiški robotai, daiktų internetas, kiber-fizinės sistemos –  po truputį vis giliau skverbiasi į mūsų pasaulį. Bet ar tai vyksta tik didžiuosiuose miestuose ir turtingiausiose pasaulio valstybėse? Tikrai ne. 

Ketvirtoji pramonės revoliucija jau artimiausiu metu palies mus. Todėl svarbu jau dabar kalbėti apie 5G poveikį, virtualios realybės pritaikymo galimybes mokymo procese, dirbtinį intelektą, blockchain technologijas, išmanius miestus, gamyklas ir namus.“

Lektorius Žygimantas Zabieta

Renginys vyks Utenos verslo informacijos centre, adresu: Bažnyčios g. 1, Utena.

Registracija į renginį:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSln88_gEVzJ3_L7A8duAGutVrJAKrnwHhW-DGbMPSIe3WJg/viewform