Jungtinėse Amerikos Valstijose studijas baigęs Kipras Pumputis jau seniai svajojo pradėti savo verslą. Dar gyvendamas užsienyje jis namuose Lietuvoje įsteigė mažąją bendriją, įsigijo įrangą ir kibo į darbą.

MB „Sportinė apranga“, Kipro įkurta įmonė, šiuo metu verčiasi sportinės aprangos, laisvalaikio drabužių, suvenyrų, kitos atributikos gamyba ir pardavimu,

„Kai studijavau universitete JAV, teko dirbti universiteto Sporto informacijos departamente, kur kūriau atributiką sirgaliams, pvz. įvairius marškinėlius, aprangas ir pan. Visai netyčia atradau vieną aprangų tiekėją Kinijoje, užsisakiau kelis pavyzdžius universitetui, vėliau pabandžiau ir savo įmonei, jie patiko, taip ir įsisukau,“ – apie pirmųjų tiekėjų paiešką pasakojo Kipras.

Kipras neslepia, kad daug prie jo verslo sėkmės prisidėjo ir paties gebėjimai bei noras nuolat išmokti naujų dalykų. Vaikinas pasidžiaugė, jog jam itin padeda gebėjimas naudotis įvairiomis grafinio dizaino programomis, su kurių pagalba jis kuria drabužių, kitos atributikos dizainą. Nors viskas prasidėjo nuo darbo su tiekėjais ir paprastos perku-parduodu verslo logikos, šiuo metu Kipras yra įkūręs nedidelę siuvyklėlę, turi įsigijęs audinių dažymo, spausdinimo ir kitą įrangą, tad jo įmonei šiuo metu tenka prie gaminio dirbti nuo pradžios iki pabaigos: reikia tiek aprangos dizainą piešti, tiek galutinį produktą pagaminti.

Jaunasis verslininkas teigia, jog įmonės galimybes itin išplėtė išaugęs pardavimų internete skaičius.

„Kadangi mano įmonė jau prieš karantiną buvo įžengusi į prekybos internetu rinką, labai didelio šoko nebuvo. Internetinės prekybos ūgtelėjimą tikrai pajautėme. Išaugo pardavimai Jungtinėse Amerikos Valstijose, pasiūlėme naujų produktų Lietuvos rinkai“, – teigė Kipras.

Vaikinas pripažino, jog pradėtas verslas Lietuvoje jį paskatino sugrįžti į namus po studijų JAV.

„Galų gale nutariau, kad reikia sugrįžti į Lietuvą ir dirbti, bandyti. Šiuo metu įmonės ofisas ir sandėliavimo patalpos įsikūrusios Molėtuose – juk tokių patalpų kainos regione yra žymiai pigesnės. Tačiau tai netrukdo dirbti su klientais visoje Lietuvoje: viskas parduodama internetinėje erdvėje, viskas vyksta nuotoliniu būdu“, – apie darbo privalumus regionuose kalbėjo pašnekovas.