Utenos miesto vietos veiklos grupė, įgyvendindama projektą „Bendros verslumo iniciatyvos“ (Nr. 08.6.1-ESFA-T-927-03-0006), kuris finansuojamas Europos Socialinio fondo lėšomis, sausio 26 d. 13 val. kviečia į apskritojo stalo diskusiją su inovacijų ekspertu Žygimantu Zabieta. Renginys vyks Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje.

Lietuvoje veikia daugiau nei 650 startuolių, kuriuose dirba per 10 000 žmonių. Jauni, veržlūs ir rizikos kapitalo investicijomis paremti inovatyvūs verslai per praeitus metus į Lietuvos biudžetą sumokėjo daugiau nei 125 milijonus eurų. Tam, kad spėtumėte į inovatyvių verslų traukinį reikia geros komandos, „geros“ problemos ir geros idėjos.

Šiuo metu Lietuvoje ne tik yra gausu rizikos kapitalo fondų, bet ir į startuolius investuojančiųjų angelų skaičius auga kasmet, kaip ir jų investicijos. Statistika rodo, kad tik kas dešimtą startuolį aplanko sėkmė, o kaip dažniausios nesėkmės priežastys įvardijamos – netinkama komanda, netinkamas laikas ar bloga idėja.

Mokymų metu inovacijų ekspertas Žygimantas Zabieta ne tik analizuos inovatyvius verslo modelius bei sėkmės istorijas, bet ir pademonstruos praktinius pavyzdžius, kaip startuolių komandos sugeneruoja inovatyvias verslo idėjas per hakatonus ar vos 24 valandų trukmės kūrybinius sprintus.

Tai nėra „verslas nuo nulio“ tipo paskaita – sėkmės receptas nebus atskleistas. Tačiau galbūt mokymų metu tarp dalyvių rasite ir potencialų komandos narį ar būsimą partnerį kuriant naują inovatyvų verslą.

Išankstinė registracija į renginį: https://forms.gle/1YGCfrgkw7QqEQaE6

Renginio pradžia: 13 val. (2022-01-26)
Renginio trukmė: 4 val.
Renginio vieta: Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka.

Renginyje dalyvauti galima tik pateikus Galimybių pasą.